Over mij


Ff voorstellen: Karin van Rooijen, 48 jaar, getrouwd, moeder van 2 zoons, wonende in het prachtige Zeegse (Drenthe) en tevens verslaafd aan het fotografievirus sinds 2017!

Het virus heeft toegeslagen in december 2017 toen ik eindelijk weer een beetje tijd kreeg voor hobby's. Bij de fotoclub op het dorp werden nog leden gezocht en mijn, al jaren in bezit hebbende, Canon 1000D schreeuwde om aandacht! Inmiddels ben ik vele workshops verder en heb sinds dit jaar(2023) de cursus Beroepsfotograaf met succes afgerond.

Het eerste uitstapje met de fotoclub was in de buurt: de prachtige Drentsche Aa en omgeving. ​Het had die nacht flink gevroren dus dik aangekleed ging ik op pad.  Wat ging er een (winterse) wereld voor mij open! Ik ontdekte met mijn camera prachtige landschappen, zag reeën en verwonderde mij over de prachtige lijnen in bevroren plasjes en de rijp op plantjes. 

Elke bijeenkomst leerde ik meer en tevens ging ik elk vrij moment even op pad met mijn camera, vaak in gezelschap van onze Labrador Senna. Was het een dag slecht weer, dan ploos ik de gebruiksaanwijzing van mijn camera uit en ontdekte allerlei nieuwe functies die ik direct weer uit ging proberen. Daarna volgden cursussen, workshops en veel boeken lezen over fotografie.

Na verloop van tijd werd het tijd voor een nieuwe camera: mijn huidige Canon Eos 6D Mark II. Hier kocht ik o.a. een telelens bij. Ik ontdekte dat ik het meest enthousiast werd van het fotograferen van dieren. Of dit nou de Schotse Hooglanders, onze hond Senna, libellen of vogels waren, dit vond ik het allerleukste aan fotograferen! De interactie en onverwachte reacties van dieren , de wondere wereld van de macrofotografie, de liefde tussen een Schotse Hooglander kalf en zijn moeder, ik kan er nog steeds erg van genieten! En ook toen wist ik het: ik wil hier meer mee gaan doen. Ik wil meer uit mijn hobby halen, meer tijd erin stoppen en nog meer energie en enthousiasme eruit halen.

En nu zit ik hier, mijn verhaal te schrijven. Vol met ideeën, hoe ga ik dit aanpakken??  Ik heb besloten mij eerst te richten op datgene waar nu de meeste leuke ideeën zitten: hondenfotografie. Honden hebben zulke unieke karakters en persoonlijkheden, en ze zijn er in allerlei kleuren en maten, hoe leuk is dat! Dus.....:

Ben jij ook zo'n trotse en blije hondenbezitter als ik, en zou je graag jouw trouwe viervoeter op zijn eigen unieke manier vastgelegd willen hebben? Dan ben je bij mij aan het juiste adres! Wat gaan we doen: we gaan samen met je hond(en) op pad. We hebben al via de mail contact gehad over wat je graag wilt en ik weet al een stuk meer over jouw hond en zijn persoonlijkheid. Aan de hand daarvan heb ik al een aantal super leuke fotografieplekjes in gedachten, hier in de prachtige omgeving van de Drentsche AA. We nemen alle tijd, want jouw hond moet zich op zijn gemak gaan voelen. Alleen zo krijgen we die unieke foto's waarin jij het karakter van je hond terug ziet. Na afloop heb je een leuke en waardevolle dag gehad met je hond en zul je uitkijken naar de foto's die je binnen enkele dagen van mij ontvangt. 

Heb je liever een studioportret, enkele actiefoto's of misschien zelf een ander leuk idee? Laat het me weten en dan bespreken we samen de beste opties.

Ik ben heel benieuwd naar jou en de band die je met je hond hebt!

Hopelijk tot gauw,

Groetjes

Karin van Rooijen

Maak jouw eigen website met JouwWeb